Inici del projecte Ocupa’t

El CFA Dolors Paul presenta aquesta setmana el projecte Ocupa’t, un programa d’actuació permanent adreçat a potenciar la millora de l’ocupabilitat de l’alumnat del centre i a apropar el món del treball i de l’empresa al dia a dia de l’escola. Per tal d’aconseguir els objectius establerts, el centre es planteja tota una sèrie d’actuacions agrupades en cinc eixos fonamentals i desplegades mitjançant una agenda en constant construcció adaptada als interessos i necessitats de l’alumnat.

  • Xerrades i conferències: es durà a terme una programació periòdica de xerrades i conferències destinades a aprofundir en les realitats professionals de diversos sectors laborals i a introduir aspectes específics del món del treball.
  • Sortides i visites: s’establirà una agenda de sortides i visites tant a espais professionals específics com a institucions i/o entitats amb recursos d’interés en relació amb l’àmbit de l’ocupació.
  • Formacions específiques: s’implementaran càpsules formatives específiques adreçades a donar resposta a les necessitats i interessos de l’alumnat del centre.
  • Espai Ocupa’t: s’oferirà un espai físic al vestíbul del centre amb les ofertes de feina i els recursos formatius gestionats des del Servei d’Ocupació Municipal.
  • Pràctiques professionals: es treballarà per tal d’aconseguir establir la possibilitat de desenvolupar períodes de pràctiques laborals en diferents sectors professionals.

Aquesta setmana, doncs, té lloc l’inici del projecte amb la realització de dues xerrades dutes a terme per professionals de l’àmbit dels cossos de seguretat i de la branca sanitària i amb la visita a l’espai d’educació infantil Green Apple de Sitges (veure agenda al web de l’escola). A més, s’establirà contacte amb l’alumnat dels diferents grups del centre per tal de detectar els seus interessos i necessitats i concretar l’agenda dels propers mesos.

 

IMG_2834