La campanya de donació de sang organitzada pel CFA Dolors Paul, l’Institut Ernest Lluch i Martín i la Biblioteca Municipal Marta Mata ha estat un rotund èxit de participació. La jornada va finalitzar amb 130 donacions de sang i 44 de medul·la òssia, tot un èxit sense precedents al municipi i a la comarca. I és que és el primer cop que centres educatius del Baix penedès organitzen una campanya de donació de sang conjuntament amb el Banc de sang i teixits.

 

Recordem que el projecte s’ha dut a terme entre l’alumnat del grup de diversitat de l’Institut Ernest Lluch i Martín i el del curs de graduat en educació secundària del CFA Dolors Paul. Així doncs, durant els darrers dos mesos, nois i noies de tots dos centres educatius han dissenyat i executat la campanya de difusió del projecte. Les tasques, doncs, han estat molt diverses i variades i van des de la redacció de notes de premsa i cartes de presentació de la campanya fins al disseny del logo i l’eslògan de la mateixa, passant per la realització de vídeos de promoció o l’atenció i recepció als donants el mateix dia de la campanya. A més, des de la Biblioteca Pública Marta Mata s’ha donat suport en l’organització de l’acte amb diferents tasques com la recomanació de lectures o el disseny del Photocall i la cartelleria de la jornada. En definitiva, una iniciativa col·laborativa que posa de manifest la força i l’impacte de les accions conjuntes i els beneficis d’obrir els centres educatius per intentar oferir resposta a les necessitats i problemes comunitaris.

 

Òbviament, l’èxit d’aquesta primera campanya de donació de sang assegura la continuïtat del projecte. De cara a l’any vinent es plantegen noves idees i col·laboracions que s’espera que permetin millorar, encara més, la proposta i aconseguir incrementar el número de donants. Es pot consultar més informació sobre el projecte a la secció de projectes del lloc web de l’escola.

Equip de "captadors de donants"
Equip de “captadors de donants”